Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/02/2024 15:57:53

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Tens un projecte innovador sobre talent o educació? Vine a unir aprenentatge i tecnologia a "Learn UP Sant Feliu!"

28/06/2023
Lectures: 2249
Tens un projecte innovador sobre talent o educació? Vine a unir aprenentatge i tecnologia a "Learn UP Sant Feliu!"

Neix "Learn UP Sant Feliu!", el programa de pre-acceleració centrat en la innovació educativa i els projectes edtech (startups del sector educatiu) que vol facilitar la validació del seu model de negoci al llarg d'un itinerari de formació, mentoring i networking.

Pre-acceleració? Mentoring + Formació + Networking
Què busquem? Ets EdTech i encara no ho saps?
Què és el sector edtech? 
Quin serà el format de Learn UP Sant Feliu?
Quins partners i col·laboradors recolzen "Learn UP Sant Feliu!"?
Per què aquest sector EdTech?
Per què Sant Feliu de Llobregat? Emprenedoria innovadora especialitzada
D'on surt aquesta iniciativa? Sant Feliu camp de proves per startups
A que estàs esperant? Vine i posa en marxa la teva startup edtech!


 

Pre-acceleració? Mentoring + Formació + Networking

Tens una idea al voltant de l'educació, l'aprenentatge, el talent i que també incorpora tecnologia? Apropa't! La transformarem en un model de negoci? i si és amb impacte social, millor. 

"Learn UP Sant Feliu!" és un programa de suport a l'emprenedoria innovadora edtech impulsat per l'Ajuntament de Sant Feliu i co-organitzat amb altres partners i col·laboradors de referència en els sectors TIC, Educació i Gestió del talent de les persones.  

L'objectiu és proporcionar un impuls real i de qualitat a les iniciatives i projectes que es troben en fases inicials, donar suport al seu desenvolupament orientant-lo al creixement, mitjançant la innovació, la tecnologia i els nous models de negoci digitals amb una metodologia i praxi que combina accions de mentoria, formació i networking afavorint l'impuls d'estratègies competitives i l'ampliació de la xarxa relacional.

 

Què busquem? Ets EdTech i encara no ho saps?

Busquem innovadors i innovadores en educació. 

Persones o equips d'emprenedorxs amb idees de negoci del sector EdTech i que, per tant, utilitzin tecnologies digitals com a element clau del seu model de negoci centrat en l'aprenentatge, el talent o el coneixement com a producte o servei. 

EdTech significa Educational Technology, és a dir, tecnologia educativa que millora el procés d'aprenentatge, però també cerquem idees i projectes emprenedors que volen millorar la gestió del talent i del coneixement? és a dir, de l'economia CIAN (color blau verd i acrònim de Coneixement, Innovació Aprenentatge i Neuroeducació).

Per tant, busquem iniciatives que volen abordar la transformació digital del sistema educatiu o la forma de treballar el talent, l'aprenentatge i el coneixement en qualsevol sector d'activitat i tant a empreses com a escoles però també a administracions públiques o organitzacions sense ànim de lucre. 

 

Què és el sector edtech? 

Dins aquest sector hi tenen cabuda idees i activitats com? 

 • Realitat Virtual i el Metavers per generar continguts educatius immersius
 • Intel·ligència Artificial (AI) per combinar l'ensenyament formal i l'aprenentatge individual
 • Programació i robòtica educativa i altres àrees STEM/STEAM aplicables a l'aula
 • Cursos oberts en línia, webinars o MOOCS
 • Plataformes de capacitació online tipus Coursera, Udemy i Udacity
 • Generació de nous mitjans d'aprenentatge d'alt rendiment
 • Eines b2b per al desenvolupament de soft skills professionals
 • Recurs de gamificació a les aules o adreçat a empreses
 • Aplicacions (apps) educatives
 • Marketplaces de professorat de reforç

És a dir, totes aquelles idees i projectes que volen desenvolupar i aplicar eines i recursos (inclosos programari, maquinari i processos) destinades a promoure l'educació disruptiva i innovadora.

Quin serà el format de Learn UP Sant Feliu?

Del total de projectes presentats, es farà una selecció d'un màxim de 10 projectes que podran beneficiar-se d'un programa de 4 mesos de durada totalment subvencionat que no exigeix exclusivitat (tot i que sí requereix responsabilitat i permanència) i no té cap cost addicional.

Es tracta d'un itinerari complet de formació especialitzada i mentoria en un àmbit concret d'especialització (EdTech) perquè els participants desenvolupin diferents projectes en fase pre-startup, sempre basats en innovació i tecnologia aplicada a l'aprenentatge, el talent i la gestió del coneixement.

La pre-acceleradora "Learn UP Sant Feliu!" serà en format híbrid, presencial i online. 

 • FASE 1: LEARN JAM SESSION: Open Innovation EdTech Challenge

Hackató virtual per tal d'identificar i resoldre necessitats en el camp de l'aprenentatge, el talent, les soft skills, la gestió del coneixement? Vols participar? És molt senzill. Si ets un participant ofereix les teves solucions metodològiques i tecnològiques per a resoldre els desafiaments plantejats en aquesta EdTech Jam Session. Ets un partner interessat en aquesta acceleradora? Defineix un repte o missió.

L'objectiu és detectar un bon grapat de necessitats a través d'un procés participatiu innovador i digital per tal de transformar-les en solucions tecnològiques innovadores. 

 • FASE 2: FORMACIÓ + MENTORING + NETWORKING (COWORKING)

Els projectes seleccionats reben suport i acompanyament de diferents perfils d'assessorament i mentoria, per idear les seves propostes de valor i els seus models de negoci seguint el model Business Model Canvas i el pla d'empresa, com el personal tècnic de CO-Innova_LAB, els col·laboradors de l'Associació per l'Aprenentatge, la Innovació i el Talent i els experimentats tutors i tutores de l'organització Secot. 

Els participants també rebran una formació intensiva en diferents eines i recursos per a l'emprenedoria (comunicació, marketing, planificació econòmica-financera, prototipatge, metodologies àgils i Design Thinking...), i en format master classes impartides per experts professionals i workshops amb anàlisi de casos reals d'emprenedoria i startups EdTech. 

També cal destacar que les idees i els projectes es treballaran aplicant la metodologia Lean StartUp per crear i validar models de negoci, d'aquesta manera podràs construir el teu Producte Mínim Viable (MVP) de forma àgil.

 • FASE 3: CONCURS + PITCH COMPETITION

Amb més de 3.000€ en premis (1.500€ en metàl·lic + pack de serveis com incubació o stand en esdeveniment de referència al sector). Guardons en diferents categories que definiran els partners i col·laboradors: la solució més innovadora i disruptiva, la solució amb més impacte social, etc.

Parlant d'impacte social, la pre-acceleradora LEARN UP Sant Feliu aporta positivament en diversos objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l'ONU:

 

De fet, moltes de les iniciatives que sorgiran d'aquesta preacceleradora estaran alineades amb els ODS, per tal de promoure projectes que siguin sostenibles tant a escala mediambiental, com econòmica, com social. 

Quins partners i col·laboradors recolzen "Learn UP Sant Feliu!"?

El programa de pre-acceleració edtech de Sant Feliu de Llobregat ja ha rebut el suport d'actors i agents de l'ecosistema de la innovació educativa com la cooperativa Sistema THEAD, que en el concurs patrocinarà el Premi de la categoria "el projecte més inclusiu" dotat amb 500€. Altres organitzacions i empreses ja han mostrat interès en formar part d'aquest programa intensiu per impulsar emprenedoria i startups edtech, com és el cas de TeamLabs la comunitat de talent emprenedora i innovadora i el seu aprenentatge radical, la innovació centrada en allò humà de Monday Happy Monday o l'evidència i transferència de coneixement de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar (ESIMar - UPF).

Per què aquest sector EdTech?

A nivell sectorial (edtech, edutech, etc.) l'emergència sanitària de l'any 2020, va ser el detonant per l'orientació de molts programes d'emprenedoria que es basaven en el coneixement, que van haver d'adaptar els seus models de negoci (formació dels professionals, educació formal i informal?) a la situació i van començar a oferir solucions als nous reptes que plantejava la nova realitat. Va ser llavors quan, per exemple, la formació en línia, en la modalitat síncrona i també en l'asíncrona, van incrementar notablement el seu valor i presència i, per tant, van néixer noves iniciatives en l'àmbit tecnològic per donar suport a la pedagogia.

 

Per què Sant Feliu de Llobregat? Emprenedoria innovadora especialitzada

YUZZ, Explorer, Baix Innova Social (BIS), Power UP Sant Feliu, FEM Power UP Sant Feliu? i ara, "Learn UP Sant Feliu!", una dècada accelerant talent jove (i no tan jove) en emprenedoria innovadora. 

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat porta des del 2012 accelerant emprenedoria jove de base tecnològica mitjançant el programa Yuzz (2012-2017) i Explorer 'Jóvenes con Ideas' (2018-2019) en col·laboració amb el CISE de Santander Universidades. Fruit d'aquesta iniciativa conjunta 7 persones emprenedores del Sant Feliu Explorer Space han viatjat a Silicon Valley, però més enllà d'aquest incentiu tan inspirador i amb connexions per a la internacionalització dels seus projectes i start-ups, el més important és l'experiència de les 440 persones entrevistades en el marc del projecte, les 345 candidatures presentades, els 199 joves participants i els 115 projectes de tot tipus (aplicacions mòbils, marketplaces, realitat virtual i augmentada, videojocs, blockchain) que s'han fet realitat, un bon nombre d'ells amb una intensa incorporació d'impacte social. 

Pel camí també s'ha produït la consolidació de la dimensió comarcal i metropolitana de la nostra ciutat en l'acompanyament, acceleració i llançament de l'emprenedoria innovadora especialitzada (base tecnològica, emprenedoria social, videojocs i ara? edtech), sustentada principalment en una comunitat de persones amb talent i grans capacitats que construeix sinergies molt enriquidores pel seu futur professional i el potencial de Sant Feliu de Llobregat. 

 

D'on surt aquesta iniciativa? Sant Feliu camp de proves per startups

L'Ajuntament de Sant Feliu, mitjançant el programa municipal de validació de prototips d'innovació urbana "Social Urban Lab" de Sant Feliu Innova coordinarà la pre-acceleradora LEARN UP Sant Feliu, juntament amb l'Associació local per a l'Aprenentatge, la Innovació i el Talent que van co-crear el prototip d'aquesta acceleradora amb diversos agents i actors de referència en el sector i amb perspectiva de quàdruple hèlix, una iniciativa que posa la ciutat de Sant Feliu de Llobregat com a territori d'experimentació i testeig de diferents iniciatives edtech. 

 

A que estàs esperant? Vine i posa en marxa la teva startup edtech!

"Learn UP Sant Feliu!" s'emmarca en el foment a la ciutat de Sant Feliu d'una de les 3 sectors econòmics emergents, en concret la economia CIAN, acrònim de Coneixement, Innovació Aprenentatge i Neuroeducació. 

I és que aquest vector (talent, aprenentatge i gestió del coneixement) és transversal i s'està treballant, ja des del 2021 on es va portar a terme la conceptualització d'un Laboratori d'Innovació (Oberta) Educativa de la ciutat de Sant Feliu de Llobregat. Aquest living lab local especialitzat amb vocació d'espai relacional i d'acceleració oberta al voltant del talent, l'aprenentatge, la relació entre learnability i innovació, el desenvolupament de competències i el coneixement amb els diferents agents i actors (comunitat educativa, empreses i organitzacions, ciutadania) de la ciutat de Sant Feliu de Llobregat i amb influència i connexions a l'entorn comarcal i metropolità, està explorant el 2022, i aquest 2023, qüestions relacionades amb l'aprenentatge d'alt rendiment.

Recentment, el projecte Soft Skills Games (SKG) ha estat reconegut com a Bona Pràctica 2022-2023 de la Fundació Pi i Sunyer. La finalitat d'aquest programa experimental innovador, portat a terme per la Fundación Gecon, i testejat a la nostra ciutat, era detectar i desenvolupar el talent i les competències ocupacionals claus de les persones joves -preferiblement fora del sistema escolar (16 a 29 anys) de Sant Feliu de Llobregat- a través dels videojocs i els eSports.

Actuacions, com l'acceleradora LEARN UP Sant Feliu, que aposten per sectors econòmics emergents i que incorporen nous models, enfocaments i metodologies d'intervenció en el desenvolupament econòmic local a la ciutat, capaços de generar impactes de valor al territori, el teixit socioeconòmic i les persones. 

La pre-acceleradora s'emmarca dins del projecte "Learn UP Sant Feliu: EdTech pre-accelerator", que ha rebut l'ajut econòmic de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona a la categoria de "Projectes Territorials Innovadors" 2023-2024.

 


Aquesta acció està subvencionada per la Diputació de Barcelona en el marc de les Iniciatives territorials innovadores per al desenvolupament econòmic, projecte "Learn UP Sant Feliu: EdTech pre-accelerator". 

"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local".Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior