Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/04/2024 14:05:28

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

4. Educació per la ciutadania

Formulari principal

4.19. Contes africans per la pau

Els "contes africans per la pau" seran duts a terme sense material audio-visual, com es fa a l'Àfrica .S'hi posarà l'accent en la imaginació dels infants, com a eina que haurien d'utilitzar per a "crear, inventar" les condicions d'una convivència pacífica a l'aula, al pati, a casa, al carrer etc. A les escoles que desitgin un taller amb més animació (musica, ball etc ) recomanem l' altre taller "Escoltem la nit africana".

La pau no s'improvisa:s'aprèn.

A l'Àfrica, els contes són uns dels instruments més adients per a transmetre a la infància valors propicis a la pau.Uns d'aquest valors són per exemple:l'empatía, la igualtat, la bondat, la justícia, la generositat, l'amabilitat, l'hospitalitat, la solidaritat, el companyerisme, el perdó etc. Però, l'objectiu que s'ha d'assolir no és només de fer que els infants siguin artesans de pau més tard, quan arribin a l'edat adulta. Al contrari, es tracta també d'ensenyar-los comportaments bons (valors) que siguin generadors de pau en les seves relacions d'avui, en els àmbits en què viuen, és a dir: l'escola (aula,pati etc) la familia, el carrer, l'esplai, etc. L'activitat que proposem es fonamenta en aquesta contribució de l'educació per a la pau a la humanització del món quotidià de la infància.

Curs:
2023-2024
Categoria:
Educació per a la ciutadania
Nivell educatiu:
Tercer primària, Quart primària, Cinquè primària, Sisè primària
Objectius:

Objectiu General: Promoure la cultura de la pau entre l'alumnat, dins i fora de l'aula.

Objectius Específics:

  • Assolir que l'alumnat identifiqui la pau com a un dels principis essencials que han de regir les relacions no només entre les nacions o els adults, sinó també les de l'alumnat mateix,dins i fora de l'aula.
  • Assolir que l'alumnat miri la pau com a un ideal a la realització del qual dins i fora de l'aula cada alumne i alumna pot contribuir amb la seva imaginació, els seus comportaments, actituds, maneres de pensar etc.
  • A través l'explicació i l'escenificació de contes,oferir a l'alumnat l'oportunitat d'escoltar, veure i experimentar com el respecte d'alguns valors determinats, com ara la justícia, la igualtat, la bondat, el respecte comú, generen la pau dins de l'aula i la societat en general; alcontrari, la falta dels mateixos valors impedeix la bona convivència i causa molts sofriments.

 Metodología del Taller:

Dos contes seran explicats. Al principi del taller distribuirem a l'alumnat un full de paper.Mentre que s'expliqui el primer conte, l'alumnat apuntarà en el paper els valors (comportaments bons) i els comportaments dolents que pensi que han sortit en el conte. Després de la narració, l'alumnat apuntarà en el mateix paper les bones accions personals i col·lectives que vol prendre. Cada alumne/a escriurà les bones accions personals pel seu compte. La selecció i la redacció de les bones accions col·lectives es farà en grups formats com a màxim per 4 alumnes. Pel segon conte, es demanarà a l'alumnat que només escolli en grup una bona acció col·lectiva que serà dita pel/per la portaveu de cada grup a la posada en comú final.

Requisits:

Un espai on l'alumnat pugui treballar en grups.

Un mapa polític d'Àfrica o Planisferi

Caldrà fer fotocòpies del full de paper per a distribuir a l'alumnat que portarem.

Durada:
1 o 1.30 h.
Lloc:

Aula o sala polivalent.

Calendari:
Horari: de matí/tarda Activitat supeditada a subvenció de la Diputació
Preu:
Gratuït
Organitzadors:
Programa de Solidaritat, Cooperació i Agermanaments Irenia Jocs de Pau
Salta a la part superior