Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
12/07/2024 19:34:42

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Pacte Nacional per a la Indústria

Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025, per a una indústria generadora de valor compartit

El nou Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025 és un acord programàtic per transformar el model industrial del país, rellançar l’economia productiva, augmentar el pes de la indústria en l’estructura econòmica i atorgar un marc d’estabilitat temporal a la política industrial.

La concertació de les polítiques s’ha manifestat com una eina molt útil per fer front als grans desafiaments econòmics i industrials com els que s’estan produint actualment i, a Catalunya hi ha una llarga tradició de polítiques econòmiques i industrials concertades amb els agents econòmics i socials, adaptant-se a les necessitats i realitats del moment. Per això, seguint l’estela del Pacte nacional per a la indústria 2017-2020, el 27 de juliol de 2021, el Govern va acordar iniciar el procés d’elaboració d’un nou Pacte i, el 9 de setembre de 2022 es presenta públicament.

La indústria ha jugat un paper fonamental en la configuració de la Catalunya moderna, associada a valors molt presents en la nostra societat, on actualment s’esdevé l’entorn ideal on introduir i consolidar models de negoci enfo­cats al que s’anomena Valor Compartit, és a dir, models que milloren la competitivitat d’una em­presa alhora que fomenten la millora de les condicions socioeconòmiques de l’entorn on operen.

Els objectius principals del Pacte Nacional per a la Indústria són l’increment de la productivitat del treball a la indústria, per tal de millorar la competivitat de les empreses i augmentar el seu pes, on es relaciona estretament amb transformar a una indústria més digitalitzada, innovadora i sostenible, perquè pugui ser generadora d’ocupació de qualitat.

El Pacte té un total de 152 actuacions que s’estructuren en cinc àmbits temàtics, els quals han incorporat, de manera transversal, la perspectiva de gènere:

  1. Sostenibilitat, energia i economia circular
  2. Digitalització, Indústria 4.0, innovació i internacionalització
  3. Ocupació de qualitat, condicions de treball i formació de les persones treballadores a la indústria
  4. Infraestructures i sòl industrial
  5. Finançament i dimensió empresarial

El PNI conforma grups de treball per analitzar el context, l’evolució i proposar actuacions tractores d’aquests àmbits, els quals estan formats per representants del Govern, organitzacions patronals de Foment i PIMEC i les sindicals CCOO i UGT i ha comptat amb aportacions de col·legis professionals, universitats, cambres de comerç, centres tecnològics, entre d’altres.

Es preveuen més de 3.200 milions d’euros i, d’aquest pressupost, per al període 2022-2025, 2.817 milions d’euros estan compromesos per la Generalitat, la resta correspon a fons europeus encara no confirmats.

Documents:

Resultats: de 1 a 2 de 2
TítolURLMidaAccions
Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025. Per una indústria generadora de valor compartitURL Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025. Per una indústria generadora de valor compartit (pdf)5.12 MB
Presentació del Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025URL Presentació del Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025 (pdf)2.20 MB
Salta a la part superior