Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
18/07/2024 23:10:04

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Parc de Collserola
Rutes de Collserola

Parc de Collserola

El Parc de Collserola, situat entre els rius Llobregat i Besòs, la depressió del Vallès i el pla de Barcelona, forma part de tres comarques: el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Barcelonès. Hi ha nou poblacions que tenen part del seu terme municipal dins l’àmbit de la serra, entre les quals hi ha Sant Feliu de Llobregat.

El parc, de 8.259 hectàrees, està gestionat pel Consorci del Parc de Collserola, format per la Diputació de Barcelona i els municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

La Salut, porta d’entrada al parc

El parc de Collserola ocupa 611 (PepNat) hectàrees en el terme de Sant Feliu de Llobregat i constitueix un patrimoni natural, arquitectònic i arqueològic molt valuós. A Sant Feliu trobem l’ermita i la masia de la Salut, una àrea de lleure, així com diversos itineraris a peu i amb bicicleta per descobrir el parc.

El paratge de la Salut és una de les portes d’entrada del parc de Collserola, sobre un vessant suau modelat per la riera de la Salut i presidit pel puig d’Olorda. S’hi pot arribar a peu pel camí antic de la Salut, per la pista de la riera de Santa Creu o per la carretera de la Sànson.

Al costat d'ametllers, oliveres i garrofers també hi podem trobar boscos de pins i alzines que ocupen els turons propers. La fàbrica de ciment, molt propera a aquest indret, també és un element del paisatge de la zona. L’ermita de la Salut data del s. XVIII i va ser edificada sobre una altra ermita medieval. Adossada a l’ermita es troba la Casa Gran de la Gleva, una masia de finals del s. XV, que va ser remodelada el 1987.

L'associació Amics de la Natura de Sant Feliu té per objectiu contribuir a la preservació, conservació i millora del medi natural. L’entitat, que també forma part de l'Agrupació de Defensa Forestal de Sant Feliu (ADF), la qual agrupa els propietaris forestals del terme de Sant Feliu de Llobregat, l'Ajuntament i les entitats de defensa de la natura, treballen conjuntament en la prevenció dels incendis forestals.

Salta a la part superior