Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
21/06/2024 07:15:38

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Programa municipal d'activitats educatives

Programa municipal d'activitats educatives

Ana Cubet, regidora d'Educació

Benvolgudes i benvolguts,

L'Ajuntament de Sant Feliu posa a l’abast dels centres educatius el Programa Municipal d’Activitats Educatives (PMAE) d’aquest curs 2023-2024.

Aquest curs, el PMAE està format per 97 activitats en què l’eix transversal d’aquestes serà el benestar emocional. Les activitats que s‘ofereixen estan obertes a tots els centres educatius de la ciutat i a tots els nivells educatius: educació infantil, educació primària, educació secundària, batxillerat, cicles formatius, educació especial, centres ocupacionals, programes de formació i inserció i formació de persones adultes.

Aquestes activitats són majoritàriament gratuïtes i organitzades per l’Ajuntament, d’altres les ofereixen altres institucions o entitats. La finalitat d’aquest ampli ventall de propostes és per ampliar coneixements complementaris al currículum, per tal que el professorat pugueu treballar amb el vostre alumant els aprenentatges d’una forma pràctica i vivencial a través de la descoberta i l’experimentació.

Des del web municipal podreu consultar les activitats disponibles per nivell educatiu i per categoria i fer directament les inscripcions i les valoracions un cop feta l’activitat. Us animem a fer aquestes valoracions, ja que són una valuosa eina per poder millorar l’oferta i la programació del següent curs.

Esperem que l’oferta formativa, àmplia i diversa, s’adeqüii a les necessitats dels vostres objectius i contribueixin a fer que l’alumnat pugui adquirir una formació integral i adaptada a les seves necessitats.

Les activitats proposades es divideixen en 8 categories:

  1. Coneixement de l’entorn, amb activitats perquè pugueu conèixer el nostre patrimoni local (la Garsa, el Drac, la Nau, la Joana Raspall,...) i també visitar l’Ajuntament.
  2. Educació cultural i artística, amb les que podreu conèixer què fan i què podeu fer a la Biblioteca Montserrat Roig i a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, anar al teatre, participar en la mostra literària o en activitats durant la Setmana de la Poesia o fer activitats amb la gent gran.
  3. Educació per a la sostenibilitat, en la que trobareu activitats per treballar els valors de sostenibilitat ambiental, podreu visitar els parcs més emblemàtics de la ciutat i dels nostres voltants, saber com es poden reduir els residus o conèixer els transports.
  4. Educació per a la ciutadania, en les que treballareu principalment els valors democràtics i participatius, els drets humans, la igualtat, la cultura de la pau, la consciència social i l’educació viària, amb especial atenció a les desigualtats i als viatges no triats de totes aquelles persones que han de marxar del seu país.
  5. Activitats esportives, amb les que podreu participar en activitats d’atletisme, natació, orientació, basquet, handbol, esport adaptat d’altres activitats esportives en jornades amb altres centres escolars.
  6. Educació per a la salut i el consum responsable, on trobareu activitats sobre hàbits saludables, sobre autoprotecció, nutrició, afectivitat i sexualitat.
  7. Activitats sobre noves tecnologies, amb tot un seguit d’experiències de ciutat intel·ligent, on podreu conèixer eines d’intel·ligència artificial i prevenir el ciberassetjament.
  8. Activitats d’orientació educativa i laboral, amb el Punt d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària, però també amb activitats de foment de l’emprenedoria i d’apropament entre el món educatiu i productiu.

Us desitjo un bon curs escolar!

Ana Cubet Martínez
Regidora d’Educació i Infància

Salta a la part superior