Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/04/2024 02:17:09

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

4. Educació per la ciutadania

Formulari principal

4.18. "Un mar especial"

Plats, menjars i olors de la Mediterrània amb una metodologia molt interactiva i participativa, basada en la pregunta-resposta on aprofitarem els coneixement previs que ja té l’alumnat  i amb l’ajuda del mapa,  començarem amb una presentació de la regió mediterrània i aquells trets característic que defineixen “la mediterraneitat”  (clima, dieta, tradicions, etc). A continuació ens centrarem en la dieta i,  jugant a fer una paella com a exponent d’un plat típic del nostre país i on els i les infants aniran aportant els diferents ingredients. A continuació relacionarem els productes alimentaris d’una regió amb el seu clima (introduint aquest concepte, si hi cal) i identificarem els trets característics del clima de la regió mediterrània. A continuació presentarem 6 plats típics de 6 països de la mediterrània i 6 espècies diferents que aprendrem a reconèixer-les per  la vista, olfacte i gust (opcional). Per acabar farem un treball de plàstica amb les espècies en el qual entre tots i totes elaborarem una plata de servir menjar.

Curs:
2023-2024
Categoria:
Educació per a la ciutadania
Nivell educatiu:
Tercer primària, Quart primària, Educació especial fins 16 anys
Objectius:

Objectiu General:

  • Interculturalitat: Fer veure a l'alumnat que les persones de diferents llocs tenim moltes coses en comú.

Objectius específics

  • Mostrar la igualtat dins la diversitat de la regió mediterrània per la via de l’alimentació.
  • Començar a reconèixer els països de la costa mediterrània mitjançant un mapa de la regió.
  • Introduir la noció de “clima mediterrani”
  • Descobrir quins són els ingredients de les receptes més habituals i els seus orígens (mar, terra, animal, vegetal)
  • Donar a conèixer l’origen àrab del nom d’alguns d’ells.
  • Donar a conèixer els seus nom en llengua anglesa (opcional).
  • Mostrar que la cuina dels països de la Mediterrània utilitza els mateixos ingredients.
  • Presentar les receptes d’alguns dels plats tradicionals de 6 països de la Mediterrània (suggeriment per a un treball posterior).
  • Treballar amb alguns condiments i espècies més habituals de la Mediterrània.
  • Treballar el sentit de l’olfacte i fer una activitat de plàstica entre tothom.
Requisits:

Cola líquida (que no sigui de barra) per enganxar paper, pinzells (petits) per a cada grup i pots de iogurt o gots de plàstic per posar-hi la cola líquida.
Una cartolina gran (mida DIN-A-2) per poder enganxar el "collage" que faran els infants.
Seria fantàstic si es pot disposar d’ordinador amb accés a Internet amb el programa “Google Earth”  instal·lat i  canó de projecció.
 

Durada:
1 o 1.30 h
Lloc:

Al centre educatiu (l’activitat es fa a la mateixa aula, caldrà distribuir l’alumnat en 6 grups)
 

Calendari:
A concretar Horari: de matí / tarda Activitat supeditada a subvenció de la Diputació
Preu:
Gratuït
Organitzadors:
Programa de Solidaritat, Cooperació i Agermanaments Irènia Jocs de Pau
Salta a la part superior