Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/01/2022 11:42:33

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Les famílies afectades per la deflagració del carrer Europa comencen el retorn a casa

12/01/2022
Lectures: 821
Les famílies afectades per la deflagració del carrer Europa comencen el retorn a casa

El passat 31 de desembre una deflagració de gas ciutat va provocar un incendi als baixos d'un edifici del carrer d'Europa, al barri de La Salut de Sant Feliu, amb afectacions materials també a la finca adjacent. L'explosió, que va generar una columna de fum visible des de diferents punts de la ciutat, no va causar ferits de gravetat.

D'ençà que es va produir l'incident, des de l'Ajuntament es van activar diferents protocols per garantir tant la seguretat de les persones i de l'estructura com l'atenció social a les famílies afectades. Així, els serveis municipals en coordinació amb el cos de Bombers, amb Mossos d'Esquadra i amb el Centre d'Urgències i Emergències Socials (CUES), van procedir en primera instància al desallotjament i reallotjament de les famílies afectades (un total de 63), amb atenció personalitzada per conèixer les seves opcions d'habitatge i per oferir-ne d'alternatives, com la gestió de l'allotjament a un hotel o altres de més llarga durada, en coordinació posterior també amb l'Agència d'Habitatge de Catalunya, amb l'IMPSOL i amb promotors socials d'habitatge.

Serveis Socials va continuar oferint suport a les famílies afectades en les jornades posteriors, proporcionant també la cobertura de necessitats bàsiques com l'ús de dutxes o d'un menjador per a les persones que ho necessiten i sense alternativa habitacional, així com suport psicològic individualitzat a totes les persones que el requereixen, en coordinació amb el SEM.

Rehabilitació de les edificacions i retorn de les famílies afectades

A l'endemà de produir-se la deflagració, i un cop garantida l'atenció social, es va procedir a la neteja i l'inici del sanejament dels pisos sinistrats, així com a l'apuntalament de les estructures afectades per part de Bombers, i a la posterior retirada de residus i neteja de la via pública. També es va activar la coordinació amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya i amb la Delegació del Govern.

En paral·lel, des de l'Ajuntament s'han impulsat diferents accions, com reunions amb les companyies asseguradores, comunitats de propietaris i administració de finques, així com amb les empreses de subministraments de serveis i els responsables de la rehabilitació; tot amb l'objectiu de facilitar que les famílies afectades poguessin tornar a casa seva amb la màxima rapidesa.

Un cop executades les tasques de rehabilitació necessàries, i restablerts els subministraments bàsics, aquest 12 de gener les famílies dels habitatges que van veure's menys afectats per la deflagració han tornat a casa amb totes les garanties de seguretat. La resta de famílies aniran retornant durant les properes setmanes als seus habitatges, a excepció de les famílies dels pisos més afectats, a les quals s'està buscant un allotjament més permanent per poder afrontar el període de rehabilitació dels seus immobles, amb la màxima comoditat.

Des de l'Ajuntament se seguirà acompanyant a les persones afectades per garantir que tinguin la màxima informació, ajuda i suport en qualsevol qüestió relacionada, contemplant també un assessorament i atenció en les consultes sobre les pòlisses d'assegurances.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior