Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/05/2022 02:36:50

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Episodi de contaminació atmosfèrica moderada

12/05/2022
Lectures: 243
Episodi de contaminació atmosfèrica moderada

La Generalitat de Catalunya ha declarat un avís preventiu per contaminació de l'aire per PM10 a la Zona de Protecció Especial, on entre d'altres municipis se situa Sant Feliu. Concretament, la mitjana diària dels nivells de PM10 durant el dia d'ahir van ser superiors als 50 µg/m³ en dos punts de mesurament situats en aquesta zona.

La previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i es podria superar el valor diari de 50 µg/m³ durant el dia d'avui, donat que es preveu que la situació d'intrusió de pols d'origen africà continuï i que les condicions meteorològiques siguin poc favorables per la dispersió dels contaminants atmosfèrics.

En durà a terme un seguiment de l'evolució dels nivells i s'emetrà un nou comunicat quan es produeixin novetats del seu estat. L'avís es manté vigent fins al comunicat de finalització.

Es recomana a la ciutadania

  • Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.
  • Utilitzar el transport públic en la mesura del possible.
  • Reduir els desplaçaments amb vehicle privat.
  • Utilitzar el cotxe compartit.
  • Realitzar una conducció eficient. Arrencades suaus, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc. En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que produeixi les emissions més baixes.
  • Si és possible, treballar a distància, variar l'horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa, etc.
  • Regular la climatització de les llars.
  • Assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils en el cas que encara estiguin engegades.

A més d'adoptar les principals mesures i recomanacions per tal de reduir l'exposició a la contaminació i els riscos per a la salut derivats de la contaminació de l'aire, es pot seguir l'estat de l'avís a airenet.gencat.cat.

La ciutadania també pot consultar l'evolució de contaminació atmosfèrica a Sant Feliu a través del visor del web de l'AMB http://visorqualitataire.amb.cat/.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior