Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
18/07/2024 22:12:49

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El Premi Europeu AHI atorga una menció especial als habitatges socials del carrer del Pla

02/06/2023
Lectures: 1363
El Premi Europeu AHI atorga una menció especial als habitatges socials del carrer del Pla

El recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau a Barcelona ha acollit dijous 1 de juny la cerimònia de lliurament de la sisena edició del Premi Europeu AHI -Architectural Heritage Intervention, en una gala que ha reconegut, entre d'altres, un projecte santfeliuenc. Concretament, es tracta de la menció especial New European Bauhaus concedida al projecte de 34 habitatges de lloguer de protecció oficial, ubicats a la tercera i quarta planta del carrer del Pla i projectats pel despatx MIM-A, pels seus criteris de sostenibilitat i inclusivitat.

Aquesta promoció d'habitatges amb protecció oficial de lloguer es van construir gràcies a la reconversió d'aquestes plantes d'un edifici existent i que eren destinades inicialment a oficines, en habitatges d'1 i 2 habitacions. Entre les diferents intervencions que es van fer destaca l'increment d'aïllament de l'edifici per evitar les pèrdues tèrmiques dels habitatges i reduir la demanda de calefacció, així com la creació de tres patis que connecten la tercera planta amb la quarta, i fan possible l'entrada de llum natural a les zones comunitàries i la ventilació creuada dels habitatges, aconseguint una qualificació energètica A. 

Aquestes immobles eren propietat de l'Ajuntament, i dins del marc del Pla Local d'Habitatge van ser cedits a l'IMPSOL per tal que executés les obres de reconversió i gestionés el lloguer.

El Premi és una iniciativa biennal promoguda per la plataforma barcelonina AHI, Architectural Heritage Intervention, i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona. En la seva sisena edició s'han presentat un total de 241 projectes, de despatxos d'arquitectura provinents de 28 països europeus, la xifra més alta mai aconseguida.

Comparteix
Salta a la part superior