Cultura energètica i estalvi

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/06/2024 19:25:32

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sessió 05: Control de l'ús energètic

23/04/2021
Lectures: 1644
Sessió 05: Control de l'ús energètic

En aquesta sessió veurem quin potencial té la plataforma e-distribución que està directament enllaçada al comptador de casa, comunitat veinal, comerç o qualsevol altre punt de subministrament per sota de 15 kW de potència contractada.

Repàs de la calculadora LUMIOS de Red Elèctrica de España, descàrrega dels preus horaris de la PVPC i determinació de com les comercialitzadores del mercat regulat o les comercialitzadores del mercat lliure que ofereixen la tarifa indexada han de facturar-nos l'energia mes a mes.

Finalment veurem 4 aplicacions que fan el seguiment dels preus diaris i ens permet establir alarmes per aquelles hores que són més cares i les més barates.

Índex temporal

0:00:07

0:02:50 Plataforma e-distribución. S'exposa com fer una auditoria energètica a partir de les lectures de potència instantània, com trobar els valors de potència màxima que queden registrats al comptador pels mesos anteriors, el consum de dies concrets o períodes temporals i com descarregar-los i altres recursos d'interès que ofereix la pàgina.

Enllaç web a la plataforma de e-distribución

0:23:51 Calculadora LUMIOS de Red Elèctrica de España. Una calculadora que ofereix els costos pel terme de l'energia al aplicar l'energia elèctrica utilitzada per cada tarifa/peatge d'accés de la PVPC (comercialitzadores de referència al mercat regulat) per contractes inferiors als 10 kW de potència contractada.

Enllaç a la plataforma web de LUMIOS

0:27:17 Descàrrega dels preus PVPC i càlcul del preu final a esios, la plataforma de Red Eléctrica de España. Veurem com a través de la plataforma e-sios podem obtenir l'històric de preus de mercat per les tarifes de PVPC, descarregar-los i simular l'obtenció del preu de l'electricitat segons el nostre perfil d'ús elèctric.

Enllaç a l'espai web de esios.

0:39:13 Aplicacions mòbil. Es presenten les 4 aplicacions més destacades que podem trobar per mòbils i quines avantatges presenten.

Enllaç a RedOS, de Red Eléctrica de España:

Enllaç a Tarifa Luz Hora

Enllaç a Ahorra en Luz. Precio luz hora

Enllaç a Precio de la luz/Preu de la llum

Preguntes

P: Després de mirar e-distribución no s'arriba als 2,5 kW de potència pic al maxímetre pels mesos passats, la potència contracta és de 4,4 kW i a vegades salta el comptador.

R: Cal informar a la distribuïdora d'aquestes incidències. Es pot fer trucant directament al 800 760 706 o a través de l'espai de "Cortes y averías" la plataforma e-distribución.

Xerrades d'asssessorament energètic

El programa 'Connecta't a l'estalvi energètic' de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ha iniciat un cicle de formacions i xerrades en línia per tal de conscienciar la població sobre la importància de reduir el consum energètic, i informar sobre les possibilitats d'estalvi a nivell econòmic i mediambiental. Cada dijous durant dotze setmanes, de 18.30 a 20 h, els serveis tècnics de l'Ajuntament i l'equip del Connecta't oferiran a ciutadania, comerços i empreses informació i consells sobre temes com els ajuts i les bonificacions en matèria d'energia, eficiència i ús racional d'aigua, llum i gas, o els drets energètics de les persones consumidores, entre d'altres. Podeu trobar tota la informació a la notícia de l'enllaç següent: https://www.santfeliu.cat/go.faces?xmid=1467

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior