Soterrament

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/01/2021 08:57:29

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Soterrament

Soterrament

20/06/2018
Lectures: 1172
Un debat sobre el futur model de ciutat tanca les jornades Diàlegs per al soterrament

El divendres 15 de juny es va celebrar a l'Auditori del Palau Falguera la segona sessió de "Diàlegs per al Soterrament", un espai d'informació i debat on la participació ciutadana ha estat imprescindible per començar a construir el Sant Feliu del futur. La trobada va estar centrada en el model de ciutat i els grans àmbits relacionats amb la transformació urbana i les oportunitats que generarà el soterrament. Van participar Ton Salvadó, director de Model Urbà de l'Ajuntament de Barcelona; Carme Trilla, presidenta de la Fundació Hàbitat3; Ricard Riol, president de la Plataforma per al Transport Públic; i Blanca Valdivia, membre del Col·lectiu Punt 6 (urbanisme amb perspectiva de gènere). L'acte va ser presentat pel periodista Guillem Amatller. 

Salvadó va assegurar que "una cosa és soterrar perquè el tren passi i una altra molt diferent és cobrir i garantir la mobilitat transversal". Carme Trilla es va centrar en la necessitat d'habitatge de lloguer i va afirmar que "projectes com el del soterrament afavoreixen sòl públic que pot ser molt llaminer. L'habitatge s'ha d'abordar des d'una perspectiva metropolitana i ha d'haver una barreja d'habitatge de diferents tipologies i preus que donin la màxima cohesió social". Per la seva banda, Riol va explicar que "hi ha una transformació radical sobre la concepció del transport. Està caient la disponibilitat de cotxes entre els joves perquè la gent necessita moure's sense alimentar un vehicle propi. Cal pensar si amb el soterrament es volen fer coses del segle XX o del segle XXI. Segons ell, "s'obren noves oportunitats i el tramvia serà útil perquè podrà entrar al centre de Sant Feliu amb dues parades". Finalment, Valdivia va fer una reflexió sobre com estan pensades actualment les ciutats: sense una perspectiva de gènere. Així, proposa "canviar el paradigma urbà i anar cap a una ciutat cuidadora, una ciutat que permet cuidar altres persones i a un mateix". En el cas del soterrament de Sant Feliu, va assegurar, el nou model urbà ha de tenir en compte la percepció de seguretat de les persones, l'accessibilitat en els desplaçaments, elements urbans com bancs, fonts, etc.


Experiències d'altres municipis

La primera jornada de Diàlegs per al soterrament es va celebrar el divendres 8 de juny sota el títol 'Experiències d'altres municipis'. La trobada va comptar amb la participació de ciutats que han viscut o estan vivint processos similars al soterrament de la via de Sant Feliu. La sessió va estar dirigida pel periodista santfeliuenc Esteban Crespo, que actualment treballa a l'àrea digital dels Serveis Informatius de TVE-Catalunya.

Van intervenir Pere Montaña, gerent de l'Ajuntament de Terrassa, i Enric Llorca, alcalde de Sant Andreu de la Barca per exposar com es va produir fa uns anys el soterrament de les vies a les seves respectives ciutats. D'altra banda, van participar Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac, i Francesc Josep Belver, primer tinent d'alcalde de L'Hospitalet, per explicar els seus reptes de futur i com es preveu que s'executaran els projectes de soterrament en els seus municipis. Finalment es va obrir un torn de paraules a la ciutadania, que va poder fer preguntes i manifestar les seves inquietuds sobre el soterrament de la via i el model de ciutat resultant del projecte.

Les dues jornades de Diàlegs per al soterrament van ser retransmeses en directe per Facebook Live i Twitter de l'Ajuntament de Sant Feliu.


Actes informatius als barris

A banda dels Diàlegs per al soterrament també s'estan fent actes de presentació del projecte constructiu del soterrament i del procés de participació a diferents barris de la ciutat i oberts a la ciutadania.

Així, el proper dimecres 27 de juny, de 19 a 20.30 h, tindrà lloc una sessió informativa al Centre Cívic Les Tovalloles, als barris de la Salut i Can Calders. Prèviament, el dimecres 13 de juny es va fer un acte informatiu al Centre Cívic Roses, al barri de Roses Castellbell. Ambdós dies intervenen representants de l'Ajuntament i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per tal d'explicar el projecte.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior