Soterrament

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
16/06/2021 13:42:50

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Soterrament
La transformació de la ciutat

Noves obres d'adequació a la ciutat per acompanyar l'inici de les obres del soterrament

15/06/2020
Lectures: 3439
Noves obres d'adequació a la ciutat per acompanyar l'inici de les obres del soterrament

Dins del conjunt d'actuacions a la via pública que acompanyen l'inici de les obres del soterrament a Sant Feliu, aquesta setmana s'inicien dues intervencions que proporcionaran més de 130 noves places d'aparcament, que permetran l'ampliació de la xarxa de carril bici i alhora facilitaran una sortida més àgil del municipi. Aquestes intervencions, que afectaran diferents espais, busquen potenciar la pacificació del trànsit al nucli urbà i alhora descongestionar els que poden esdevenir els punts més sobrecarregats de la ciutat durant les obres de soterrament.

Ampliació de la xarxa de carril bici

Amb l'objectiu de fomentar i millorar la mobilitat sostenible, el dimarts 16 de juny s'inicien unes obres per ampliar la xarxa pedalable a la carretera Laureà Miró, donant continuïtat a la xarxa existent i optimitzant la connectivitat entre el Polígon Industrial El Pla i el centre de la ciutat, amb especial atenció a la connexió amb l'estació de rodalies Renfe.

En un primer tram, que anirà des de carrer Sanson fins a carrer Hospitalet, s'habilitarà un nou itinerari pedalable unidireccional segregat. En un segon tram, que arribarà fins al carrer Pou de Sant Pere, els carrils de circulació per a vehicles motoritzats seran compartits amb la circulació de bicicletes i patinets, que comptaran amb un espai reservat davant de cada semàfor on un indicador propi els permetrà sortir abans que els vehicles de motor, agilitzant així la seva sortida i garantint la convivència de tots els mitjans de transport per la mateixa calçada. Aquesta actuació comporta una ampliació de gairebé 1,5 km de carril bici, que se sumen als més de 7 km de carril bici i gairebé 3 km d'itinerari pedalable ja existents a Sant Feliu.

Noves places d'aparcament i una sortida més àgil del municipi

Dimecres 17 de juny s'inicia l'actuació que permetrà que el carrer de Reverend Martí i Duran passi a tenir un únic sentit de circulació de sortida en direcció cap al carrer de El Pla. Aquesta intervenció s'emmarca dins del nou model de mobilitat plantejat per al conjunt de la ciutat, i es realitza amb l'objectiu de generar més aparcament de vehicles en calçada i de facilitar una sortida més àgil del municipi.

Aquesta ampliació de l'espai destinat a l'estacionament, que sumarà entre 130 i 140 noves places d'aparcament a Sant Feliu entre els carrers del Pla i Reverend Martí i Duran-, està pensada per donar resposta a l'afectació de places al centre de la ciutat que es derivarà de les obres del soterrament.

D'altra banda, i per facilitar una sortida més àgil del municipi, està prevista la realització d'una nova rotonda a la cruïlla dels carrers de Comerç amb Sant Josep, que anul·larà la regulació semafòrica existent i millorarà la fluïdesa del trànsit. A més, aquesta actuació preveu l'execució d'un nou carril bici als carrers El Pla i Indústria, tot afavorint la connexió amb la xarxa pedalable ja existent. En aquest sentit, es modifica l'itinerari d'accés de vehicles a la ciutat, accedint pel carrer Comerç i carrer Industria al carrer Sant Josep i carrer de l'Hospitalet, i convertint el carrer Reverend Martí i Duran en un carrer de sortida.

La millora de la mobilitat, objectiu de ciutat

Aquestes actuacions s'emmarquen en la línia d'altres iniciatives ja realitzades per part de l'Ajuntament que busquen una millora de la mobilitat al municipi i agilitzar les entrades i sortides de Sant Feliu. Aquestes adequacions tenen també l'objectiu de generar noves bosses d'estacionament com ja es va executar al Barri Roses Castellbell, en l'àmbit de l'antic sector Hoestch on es van crear 125 noves places d'aparcament, també l'actuació al carrer de Clementina Arderiu amb un nou carril bici que tanca l'anell ciclista de Sant Feliu i finalment la realitzada a la sortida del municipi al carrer d'Armenteres un nou tram de carril bici i 36 noves places de cotxes, 10 places per motocicletes i 8 per a bicicletes.

Afectacions

Des de l'inici dels treballs, que comencen el 17 de juny, fins a la seva finalització quedarà prohibit l'aparcament al carrer d'Indústria en ambdós sentits. Al carrer de Reverend Martí i Duran l'aparcament es veurà condicionat per l'avanç de les obres. Tanmateix, queda suprimit l'accés al carrer de Reverend Martí Duran pel carrer El Pla i al carrer de Sant Josep en sentit carretera Laureà Miró.

Aquestes actuacions porten canvis també en la circulació de vehicles pel carrer El Pla amb la supressió de l'entrada al carrer Reverend Martí, tant el gir a l'esquerre en sentit Sant Joan Despí com el gir a dreta en sentit Molins de Rei, i per tant l'accés al nucli urbà en sentit Sant Joan Despí es farà pel carrer Comerç, i en sentit Molins de Rei s'hi accedirà pel carrer Indústria, Ramon de Trinxeria i Comerç.

Les actuacions que es realitzaran a la carretera Laureà Miró, amb inici el 16 de juny, comporten la prohibició de l'estacionament en ambdós costats entre el carrer de l'Hospitalet i fins a la sortida de l'aparcament del Centre Comercial. Es crearan nous accessos des de la calçada central de Laureà Miró i des del lateral costat riu per la cruïlla amb el carrer de l'Hospitalet.

Entre el carrer Indústria i Reverend Martí, des del dia 16 de juny i amb caràcter definitiu, quedarà suprimit l'aparcament. Al carril central de la carretera Laureà Miró es realitzarà una reordenació de l'espai amb supressió d'un carril per cada sentit de circulació i la creació d'una franja de carril bici i d'aparcament en ambdós sentits de circulació.

En aquest mateix carril central a l'alçada del carrer de l'Hospitalet i fins al carrer de Pou de Sant Pere, s'hi incorporarà una nova semaforització exclusiva per a bicicletes que s'instal·larà sense afectacions als aparcaments i amb afectacions puntuals al trànsit durant els treballs de pintura viària.

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior