Soterrament

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
31/03/2023 18:40:33

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Soterrament
La transformació de la ciutat

Cerimònia de soterrament de la càpsula del temps del Sant Feliu del futur

24/01/2023
Lectures: 1077
Cerimònia de soterrament de la càpsula del temps del Sant Feliu del futur

El proper diumenge 29 de gener, a partir de les 12 h, tindrà lloc al Parc Nadal (carrer de Dalt, 16) la cerimònia de soterrament de la càpsula del temps del Sant Feliu del futur, un acte que comptarà amb la participació dels alumnes de 5è i 6è de primària que integren el Consell d'Infants de la ciutat, de l'alcalde de Sant Feliu, Oriol Bossa, i de la regidora d'Educació, Mireia Aldana.  

Prèviament, a les 11.30 h, es farà una cercavila de la Plataforma de colles d'AFA i AMPA, des del carrer de Dalt fins al punt on es dipositarà la càpsula del temps, al Parc Nadal.

Després de la intervenció de les autoritats i de representants del Consell d'Infants, l'equip de govern, els consellers i conselleres, les famílies i la ciutadania procediran a soterrar la càpsula en una cerimònia que anirà acompanyada per la interpretació musical de l'Escola de Música. Al mateix Parc Nadal es plantarà un roser a sobre de la càpsula per marcar la seva localització exacta.

Un cop soterrada la càpsula, no es tornarà a obrir fins que acabin les obres d'urbanització de l'espai alliberat per les vies del tren, en un acte en què es convidarà a les persones participants en l'enterrament de la càpsula.

Records del passat i desitjos per al futur

La càpsula del temps és un recipient hermètic que conté informació del present per redescobrir-la al futur. Es tracta d'un projecte adreçat als nens i nenes de 5è i 6è de primària que han actuat en representació dels seus cursos i escoles, i que han  treballat prèviament els materials que inclou la càpsula amb els seus companys i companyes. Així, els infants de les escoles de Sant Feliu han col·locat dins del recipient totes aquelles aspiracions i records de les vies del tren que volen deixar guardades per al futur.

La càpsula inclou records del passat sobre el significat de les vies del tren després d'una tasca de cerca duta a terme pels infants a partir de les experiències dels seus pares i avis o del teixit social més proper, i d'aprofundir en el passat de Sant Feliu i en la històrica reivindicació del soterrament.

També inclou desitjos per al futur després del soterrament, fruit de la recerca prèvia sobre el que ha suposat durant tants anys aquesta fractura urbanística i social al municipi. Els materials sorgeixen després de la reflexió dels nens i nenes amb la resta de companys d'escola sobre la transformació urbana i social que ha de suposar el soterrament, i sobre el futur que desitgen per Sant Feliu.

Després de tot aquest procés la càpsula conté al seu interior materials amb diversos formats elaborats pel Consell d'Infants, com dibuixos, entrevistes, retalls de diaris, fotografies i arxius audiovisuals. En concret, inclou dibuixos de les vies del tren en l'actualitat, de l'actual estació i de com quedarà l'estació en el futur. També hi ha entrevistes i sondejos sobre el que desitgen per al futur els infants i també els adults; una entrevista al president de la Coral Roses, Pasqual Padilla; entrevistes a l'AAVV Can Calders, AAVV Can Maginàs, i a la primera tinenta d'alcaldia, Lídia Muñoz.

També inclou entrevistes a la ciutadania a peu de carrer sobre l'impacte que les vies del tren han suposat en les seves vides i el que el soterrament comportarà en el seu dia a dia. A més, hi ha un homenatge a totes les víctimes del tren a Sant Feliu, així com escrits i reflexions fetes mitjançant el sondeig i l'entrevista a infants de l'escola sobre com serà el projecte Rambla Major com a nou eix urbà i sobre el temps que creuen que duraran les obres. També s'hi han incorporat els vídeos gravats durant la jornada del Bye bye pas a nivell en l'espai Deixa un missatge per a futur, i missatges escrits per la ciutadania que es van recollir en la mateixa jornada.

Objectius d'una cerimònia històrica

L'acte de soterrament de la càpsula té com a objectiu commemorar el primer aniversari de la Consulta del Soterrament, celebrada al novembre del 2021, on es va decidir el projecte urbanístic de l'espai alliberat per les vies del tren. També es proposa incorporar elements simbòlics en les obres del soterrament per fomentar l'apropiació de la ciutadania d'unes actuacions que comportaran significatius canvis en la ciutat, així com sensibilitzar les noves generacions sobre la reivindicació històrica del soterrament i el que suposa aquesta fita assolida després de 40 anys de lluita.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior