Festes populars

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/10/2023 14:53:03

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cultura
Carnaval

Carnaval 2023

Entre el 13 i el 22 de febrer, Sant Feliu acollirà diferents activitats per celebrar l'arribada del Carnaval a la ciutat. En aquesta edició es commemora el 40è aniversari de la primera rua a Sant Feliu, organitzada pel GEPS al 1983 en un espectacle que simulava la invasió i ocupació pirata de l'Ajuntament i que finalitzava amb l'assalt i la destitució del consistori per imposar el nou gabinet nomenat pel rei Carnestoltes. 

Enguany, el tret de sortida a les activitats es donarà al Casal de la Gent Gran el dilluns 13 de febrer, de 17 a 18.30 h, amb el taller de màscares de Carnaval. Les inscripcions es poden fer al mateix Casal de la Gent Gran fins al 10 de febrer.

Les activitats prèvies a la Rua de Carnaval seguiran el divendres 17, amb la festa de l'arribo de Carnaval, que tindrà lloc a la plaça de Lluís Companys; i a partir de les 18 h, quan se celebrarà el Carnaval al Casal de Joves. A partir de les 18.30 h també hi haurà un cercavila dels Drakaris, des de la plaça de Lluís Companys, passant pel passeig Nadal, els carrers Vidal i Ribas i Pi i Margall, fins a arribar a la plaça de la Vila.

El dia més especial de la festa serà el dissabte 18 de febrer, quan a partir de les 18 h sortirà del Palau Falguera la rua de comparses, que recorreran els carrers de la ciutat amb música, color i disbauxa fins arribar a la plaça de la Vila, on realitzaran el ball final i es coneixerà el veredicte del jurat del concurs i es lliuraran els premis. Com en anys anteriors, hi haurà 3 premis per a les millors comparses d'adults i també per a les infantils.

El recorregut de la rua passarà pels carrers de Sant Josep, Prolongació Falguera, Laureà Miró, Jacint Verdaguer, Sant Llorenç, Passeig Bertrand i Pi i Margall abans d'arribar a la plaça de la Vila. Aquesta ruta, modificada en part amb motiu de les obres del soterrament, ha estat dissenyada i aprovada per la Comissió de Carnaval.

El mateix 18 de febrer, a partir de les 20 h, tindrà lloc també la celebració del XVIIIè Carnestoltes de la Mula. La festa continuarà el diumenge 19 de febrer, a les 17 h, al Casal de la Gent Gran, que acollirà el ball de disfresses amb música en viu.

La cloenda a la celebració serà el dimecres 22, a partir de les 18 h, quan es durà a terme l'enterrament, i a les 19 h la crema del Rei Carnestoltes a la plaça de la Salut.

Concursos de Carnaval

La ciutadania també pot participar de la festa a través del concurs de fotografia organitzat per l'entitat santfeliuenca Pistoleros de Edison, que proposa publicar a Instagram aquelles fotografies relacionades amb el Carnaval des del 13 fins al 19 de febrer sota l'etiqueta #ConcursCarnavalPistoleros23. La persona guanyadora s'endurà dues entrades per al Cinebaix. Més informació al perfil d'Instagram @pistolerosedison

A més, el diari digital Fet a Sant Feliu organitza una votació popular a través d'una enquesta per triar la millor comparsa de la rua per al públic.

Enllaços d'interès

Galeria d'imatges

Feu clic a les imatges per veure-les en gran!

Rua de Carnaval 1   Rua de Carnaval 2

Rua de Carnaval 3   Rua de Carnaval 4

Rua de Carnaval 5   Rua de Carnaval 6

Salta a la part superior