Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
12/07/2024 20:31:13

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cultura
Tota la informació cultural de la ciutat

Palau Falguera

Palau Falguera

El Palau Falguera és un dels edificis històrics més emblemàtics de Sant Feliu de Llobregat. Ubicat al cor de la ciutat, el Palau i els jardins que l’envolten daten del segle XVII i destaquen especialment per la riquesa d’elements decoratius, així com per la majestuositat i bellesa dels espais.

El conjunt històric, que inclou el Palau de 2.800 m2 i els jardins d’1,5 hectàrees, és des de l’any 1995 propietat de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. L’equipament acull actualment diversos serveis municipals. A més, disposa de sales d’exposicions i d’un auditori, espai on se celebren concerts, conferències i altres activitats d’àmbit cultural. El Palau és també la seu de l’Escola Municipal de Música.

Auditori del Palau Falguera

D’altra banda, els jardins i el Palau Falguera són també l’escenari de l’Exposició Nacional de Roses que se celebra a Sant Feliu el segon cap de setmana del mes de maig. La mostra té espais diferents repartits entre les estances interiors, els jardins i els carrers limítrofs del Palau Falguera. Amb aquesta distribució, a més d'unir dos dels símbols més representatius de Sant Feliu de Llobregat s'obre el Palau Falguera a la ciutadania. Així, les persones visitants, al mateix temps que descobreixen l'Exposició també poden gaudir de la bellesa arquitectònica de l'antiga residència del marquesat de Castellbell.

Exposició Nacional de Roses

La informació sobre la història i característiques del Palau Falguera ha estat elaborada a partir de les publicacions següents:

  • M. Luz RETUERTA i Carme SANMARTÍ (1999), El palau Falguera. Pagesos, mercaders i nobles a Sant Feliu de Llobregat segles XVII-XX, Sant Feliu de Llobregat, Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 114 p.
  • M. Luz RETUERTA i Carme SANMARTÍ (2000), «El palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat», Quaderns Científics i Tècnics de Restauració Monumental, Barcelona, Diputació de Barcelona, Barcelona, p. 183-264.
Salta a la part superior