Consistori

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/05/2023 13:42:46

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
L'opinió dels grups municipals

Mig mandat i soterrament en marxa

01/07/2021
Lectures: 1482
Mig mandat i soterrament en marxa

Just ha fet dos anys de la presa de possessió de la Lídia Muñoz com a alcaldessa de Sant Feliu, i amb aquesta efemèride, la constitució del nou govern. Dos anys marcats per dos esdeveniments, l'un de molt esperat, l'altre completament inesperat. Soterrament i pandèmia.

Deixeu-me que em refereixi a la pandèmia que encara patim, com les dades de contagis s'estan encarregant de recordar-nos, tot i la intensa campanya de vacunació. Cal continuar extremant les precaucions per erradicar-la i des d'aquesta tribuna us emplacem a fer-ho estenent una mica més l'enorme esforç de responsabilitat que hem fet plegades i que va tenir plasmació política al Pacte de Ciutat.

Malgrat les dificultats sobrevingudes, el passat dia 22 de juny es signaven les actes de replanteig i ADIF presentava públicament l'inici d'obres. La traducció d'això és que comença a trancórrer el termini de 44 mesos i comencen les afectacions. Respecte a aquestes segones, des de l'Equip de Govern hem anat preparant el terreny, creant estacionaments perimetrals a la ciutat i creant itineraris segurs per a vianants, bicicletes i VMP. Itineraris sostenibles i segurs també als àmbits escolars.

Però l'esforç de la ciutat i del seu Ajuntament està anant molt més enllà; vàrem crear l'Oficina del Soterrament, conscients de la dimensió i de la dificultat de conviure amb una obra que dirigeix una altra administració. Tot un equip humà altament qualificat per planificar, coordinar i executar les actuacions que en cada moment pertoquen a la ciutat als àmbits del planejament, la mobilitat i els serveis municipals. També per ser el canal estable d'informació i coordinació entre ADIF, l'Ajuntament i la ciutat.

En definitiva, encarem com a ciutat un enorme repte, buscat i esperat per més de 40 anys, però que generarà molèsties per arribar a bon terme. Un resultat que serà excel·lent, sens dubte, amb una ciutat unida en les seves dues meitats per un gran vial cívic i verd, i una estació intermodal de transport públic que millorarà la vida de tots els habitants de Sant Feliu i farà de la ciutat un referent del segle XXI.

En aquest sentit, volem convidar-vos a participar en tot el procés de selecció de la proposta per a aquest nou vial, d'entre les tres finalistes del Concurs Internacional d'Idees. Aquest procés tindrà un punt àlgid amb la consulta del proper novembre, la primera d'aquestes característiques a la ciutat, i de la qual us anirem informant puntualment.

www.santfeliu.cat/santfeliuencomupodem

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior