Consistori 2019 - 2023

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
21/06/2024 06:20:40

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
L'opinió dels grups municipals 2019-2023

Agenda Urbana de Sant Feliu

01/04/2022
Lectures: 1388
Agenda Urbana de Sant Feliu

El 2015 l'Assemblea General de Nacions Unides va aprovar la resolució Transformar el nostre món: l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible. Una Agenda que conté 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) amb 169 fites associades per avançar cap al desenvolupament sostenible a escala global. D'aquests, cal destacar l'objectiu número 11 vinculat a la consecució d'una ciutat inclusiva, segura, resilient i sostenible.

L'Ajuntament de Sant Feliu ha estat sempre compromès amb els objectius de desenvolupament sostenible i les metes que articulen l'Agenda 2030. Per exemple, tant el Pla d'Acció del Mandat 2019-2023, com el Pacte de Ciutat derivat de la pandèmia han estat dues polítiques públiques perfectament alineades amb els ODS.

Fruit d'aquest compromís, Sant Feliu es troba immers en el procés d'elaboració del Pla d'Acció de l'Agenda Urbana, una de les principals polítiques palanca i motor d'acceleració de l'objectiu de desenvolupament sostenible 11, vinculat a la consecució d'una ciutat inclusiva, segura, resilient i sostenible.

L'objectiu és articular un model de ciutat únic, inclusiu, segur, resilient i sostenible, a partir de les oportunitats que presenten el soterrament de les vies del tren i altres projectes en marxa, i dels principals reptes derivats del context d'emergència climàtica, crisi econòmica i emergència residencial, així com altres reptes com la transició digital i la connectivitat física, ecològica i social.

Aquest Pla d'Acció Local de l'Agenda Urbana de Sant Feliu té la finalitat d'establir les bases que han d'orientar el desenvolupament de la ciutat i els projectes motors de transformació en l'horitzó temporal dels pròxims 10 anys.

Així des del 4 de març està obert l'espai participatiu al web Participa 311, on es poden fer aportacions.

Fruit d'aquesta ambició transformadora, Sant Feliu va ser anomenada el juliol de l'any passat ciutat pilot de l'agenda Urbana espanyola, la qual cosa vol dir que el Ministeri de Mobilitat reconeix el Pla d'Acció Local com a bona pràctica i experiència transferible, i que la ciutat podrà ser prova de certes mesures palanca de l'Agenda Urbana, la qual cosa representa una magnífica oportunitat.

www.santfeliu.cat/erc

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior